Saturday, July 9, 2011

Langkah Langkah Mengurangkan KEMALANGAN Di Jalan Raya

SETIAP KALI BERADA DI JALAN RAYA PASTI AKAN TERDEDAH KEPADA BAHAYA .
UNTUK ITU IKUT SAJA LANGKAH LANGKAH DIBAWAH .

* Pasang seberapa banyak iklan gambar gambar kemalangan ngeri menggantikan
   papan papan iklan yang tak patut berada di jalan raya

* Perbanyakkan lagi denda denda yang ekstrem kepada pesalah lalu lintas seperti
 -melarang mereka menaiki kenderaan selama setahun atau buat kelas di tepi highway selama yang boleh!

* Berikan penghargaan bonus kad kepada mereka yang tak pernah melakukan kesalahan lalu lintas

* Sebelum memulakan perjalanan tak kira jauh atau dekat , pastikan semua pemandu menghadiri
  kelas etika pemanduan berhemat

* Cetakkan baju , name tag dan akhbar khas untuk pesalah-pesalah jalan raya
   dan wujudkan juga program realiti untuk membererikan kesedaran kepada mereka

* Buat bonggol atau bumper setiap 100 meter ! Wakakaka

* Memperbanyakkan lagi lampu isyarat 


* Buat jalan raya seperti trek roller coaster untuk mengelakkan pemandu mengantuk :D

* Letakkan gerai gerai jualan di bahu jalan yang mana peniaganya terdiri daripada anggota polis dan jpj


Dan Akhir Sekali ...

* Kurangkan cuti atau jangan bagi cuti lansung ! hahaha , jika tidak bercuti ,
  maka mereka tidak akan kemana mana...


HAHAHAHA , amacam ? kalau korang rase  tips aku ni berguna , jom ramai ramai kumpul
berhimpun suh dia activekan tips aku ni. hahahahahha
hope korang enjoy dengan entry ni ;D


1 comment:

  1. asal lmbat sgt tulis entry ni?? law x mesti dah A+ sbjek BM saya..sbb soklan essay midterm,,langkah-langkah kurangkan kmlangan...hee ~

    ReplyDelete