Thursday, July 14, 2011

Cerita Cintaku ♥ [ Part I ]

Harini , saya tetibe fikir pasal awak , saya tak boleh nak tidur lena mcm saya tidur selalu ,
saye asyik teringat kenangan bila dengan awak , suara awak , txt awak ... rindu sangat ,
awak ingat lagi tak macam mane sweetnye time saye tackle awak dulu ? huhu okey awak , saye cerita ...


* perempuan tu awak, lelaki tu saya . hihihi
( 1 )
Saya tak pasti tarikh dan hari waktu tu , tapi apa yang saya ingat , ia berlaku di pertengahan bulan jun .
saya tertarik dengan awak , sikap peramah awak , nak kate awak lawa , tak la selawa 
Maddi Jane mahupun Taylor Swift , bila awak LIKE status atau post saya , TUHAN je tahu betape happynyer saye awak 
terlompat lompat saya bila awak balas Poke atau IM saya . saya rasa , saya ada peluang nak ngorat awak ,
tapi saya tak tahu macam mana nak mulakan , saya pendam dulu lama lama , saya usha awak slow slow.
memang tak boleh sehari tu kalau saya tak tengok profile FB awak . hihihi , angau giler saya kat awak time tu awak .....

(2)
Beberapa hari kemudian , saya dah tak boleh nak tahan , saya takut kalau saya lambat cakap yang saya
nak awak jadi GF saya , saya akan kehilangan awak , saya takut lelaki lain pulak yang ngorat awak .
so orang pertama yang saya mintak tolong ialah kak balqis , dia selalu komen-komen dengan awak waktu tu kan? huhu , saye tengok awak rapat dia , awak panggil dia nekk , dia panggil awak cu..muahaha , macam-macam lagi lah , bukan ape , saye nak nombor talifon awak , tapi saye malu nak mintak kat awak . 
sebab tu saya mintak tolong kak balqis untuk dapatkan nombor talifon awak . saya call kak balqis .
saya bagi tahu dia yang saya ada minat kat sorang perempuan ni .. dan perempuan tu awak ... kak balqis gelak-gelak kan saye...dia cakap...ingt senang ke nak ngorat dia....saya balas la balik....kalau adik nak...adik akan usaha dapatkan dia....dengan walau apa cara sekalipun ;)

(3)
Esoknya kak balqis ada anta msg , dia cakap ' dek , orang yang kau minat tu suruh mintak sendiri '
aduhhhh , saya mengeluh time tu awak , saya malu gilegile la nak mintka nombor kat awak , tapi takpelah .
saye rase saya akan mintak sendiri kat awak , saya tengah fikir ayat ape laa yang boleh buat sampai awak bagi nombor talifon awak kat saye ....

(4)
Saya tunggu awak online , saya tengok profile awak hari hari tau tak sebab ape ? sebab saya nak pastikan
yang awak online ke tidak , saye taknak la bila saya post inbox kat awak , time tu awak offline ,
kan tak romantik mcm tu . HAHA , saya tahu perempuan suke lelaki romantik kan kan . takpe , saya tunggu awak online , beberapa jam kemudian , saya perasan awak ada update status . hati saya tetibe berdebar
kencang tak boleh nak bayangkan , kelajuannya tahap 2kaliganda kelajuan  kilat. hahahaha tak la. saya tipu je
hihihi :D . saya gabra la jugak sikit , saya anta kat inbox awak ,
 ' awak , saya nak nombor talifon boleh tak ? '
agak lambat jugak la awak balas . tapi saya tunggu tunggu dan  tunggu , awak balas! 
awak cakap
' nak watpe ? hahahahahahha ' ( time tu awak suka gelak "hahahaha" bila inbox ngn saya ) .
saya balas la ' erm , kalau saya bosan , saya boleh txt awak....' tak sampai 5minit awak reply ... dlam hati saya ckap..." fuhh,ada respon ada respon,dia dah mula balas inbox cepat..hihihihi ".... awak balas ' nah .. 019xxxxxxx ' bile saya dapat...errrr! CELCOM ...adoiiiii , saya pakai MAXIS . awak plak pakai celcom -.- 

(5)
Bila dapat tahu awak pakai celcom. saya fikir dua tiga kali jugak . mcm mana nak ngorat dia ni , dia pakai celcom..mahal sehh....tapi hati kata takpa la...nak seribu daya...taknak seribu dalih...kan? hiihi ,  setiap hari kita txt , kalau tak txt kat phone...kita inbox kt FB ... ingat lagi tak awak ?? sweetkan....hihihi


########################################
*Taknak bagi tahu korang mcm mane aku ngorat dia..
.nnti korang pakai ayat aku!hahahahha gurau :P


(6)
Lepas kita dah sms sms , inbox inbox...Tanggal 10.6.2011 . awak pon bersetuju nak jadi GF saya....
wahhhh .. happynyer saye
time tu awak ... saya janji awak lah pertama dan terakhirnye awak..... 
awak sayang saya...awak cintakan saya..
time tu saya rasa saya la orang paling bahagia kat dunia ni awak , saya ada awak yang sayangkan saya sepenuh hati saya....saya ada awak yang selalu ambil berat pasal saya....

Antara msg yang pernah awak bagi saya , dan saya terus save ~

*Yer Acai Rainbow ,
saya taknak kehilangan awak ,
saya akan jaga awak sampai bila bila...

*Biar rindu tak jemu
biar kasih tak sedih
biar cinta asalkan tak tersiksa
biar sayang asalkan tak hilang
biar jauh , janji sayang tuk awak tak pernah hilang :-*


Okey Guyssss , tamat untuk part I ni ... korang tunggu la nnti bila bila aku ada masa lagi aku update untuk 
part II ... hehe..terima kasih sudi membaca ;)



13 comments:

  1. kisah betul atau dongeng nie??if betul la kan..so sweet...hik3

    ReplyDelete
  2. So sweet :D
    hope korng bahgia buat selama-lamanya

    ReplyDelete
  3. ohhhhhhhhhhhhhh okeiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  4. i know whose tthat girl acai.. tp xtw la btl ke x kn.. :D

    ReplyDelete
  5. asal aku rase nak touching bila bace entry ko ni...sweet giler la ko ni..hohohoho

    ReplyDelete
  6. sweet nyep...
    msok blog uh CINTA blog nih CINTA,,, atoi...
    jelez plak hihik :))

    ReplyDelete
  7. hahahahahaha amende korang ni !
    ala enun! hahahahahaha

    ReplyDelete