Sunday, June 5, 2011

Dulu Dan Sekarang [ Tentang Perasaan ]

 Assalamualaikum ,

actually aku nak cerita dlu benda yang aku pernah rasa ni ,

Kisah Ni Time Aku Form 3 . HAHA

DULU aku ade minat kat satu awek ni . memang laaa.
aku angau gilergiler kat dia , dia aku sanjung , padahala belom kapel lagi time tu .
aku bagi tahu aku syok kat dia . dia diam , aku tak cakap aku nak kapel dengan dia .
cuma aku nak kenal isi hati masing masing , aku nak kenal dia lebih rapat lagi .
aku cuba tarik perhatian dia , tapi dia tak layan . macam macam aku buat nak tarik perhatian dia .
tapi dia tetap tak layan . aku tatahulah nak bagi tahu dia aku sayang dia ,
sebab aku belom ada lagi perasaan sayang  aku pada dia . yela....
kenal ape pon tidak , tetibe nak sayang plak kan ? tak ke peliknye mcm tu .
then aku slow slow cuba nak tarik perhatian dia , macam macam aku buat bai ,
aku pon tak sedar bnyk perubahan yang . aku terkejar kejar dia . 
eshhhh , payah nak cite . tapi korang pon tahu mcm mane perangai bile jatuh cinta kan ?
ade je benda yang tak kena . lagilagi kalau orang yang korang nak tu ade depan mate .
perghhhh , nak kaver punye pasal kan . terpaksee . kalau lepak-lepak ngn member .
rokok kat tangan tak lepas . tetibe lak orang yang korang minat tu lalu , lagi2 time 
tu korang tgh lepak ngn member korang . sambil tu plak korang tgh isap rokok ,
uishhhh , teros buangg ! tak kesahlah panjang mane pon rokok tu . buang jugak !
pasal ape ? pasal taknak dia nmpak aku ni hisap rokok , biaselah .
mane ade awek2 nak laki isap rokok , betol tak ?

Nak jadikan cerita , dekat 3bulan aku try usha .
dia tak bagi respon ape2 . satu harapan pon dia tak bagi , 
dia ade layan aku , tapi layan mcm dia layan kawankawan dia yang lain .
aku pon ape lagi , down tak habis2 , maklumlah .
aku ni tak reti nak mengorat pompuan . serius doh . korang caye tak ?
even aku ade ramai member pompuan . kalau member tu . member jela aku pandai layan .
selain daripade member , sorry . memang fail habis bab2 ngorat ni ,

Okey back , bile dia dah buat mcm tu , aku pon undur diri la .
penat weyh , sabar je . jage hati aku sndri .tahann , takmoh marah .
bile ade boy rapat2 ngn dia . aku memang la jeles . tapi aku ni sape nak halang kan ?
so daripada bnyk lag boy yang rapat ngn dia , dan daripada aku sakit hati .
baik aku give up jela . tol ark ? kalau dah tak suka . nak buat mcm mana kan ?
redha jela...chill .. huhuhu

SEKARANG aku dah boleh lupe die dah ^_^ , aku pon dah takde perasaan kat dia lagi ,
dan kalau aku jumpe dia pon , aku anggap macam takde ape2 je . aku buat hal aku . dia buat hal dia
tapi , yang susahnye sekarang ni , dia pulak yang jatuh hati kt aku . dia ade txt aku ,
cakap tolong layan dia macam mana aku layan dia dulu , dia ckap dengan kawan kawan dia yang
dia minat kat aku ,syok kt aku , tapi aku pelik . kenape perasan sayang dia mudah nak luahkan..
kenape ye ? kenape kita mudah nak luahkan perasaan sayang kita pada orang . sedangkan kita tak tahu
ape perasan orang tu pade kite ? pelik kan penangan cinta ni . huhu..

Okey back , aku pon tak tahu ape yang membuatkan dia tetiba jatuh hati kt aku .
kenape dulu time aku suka dia , aku minat kat dia . dia takmoh dekat aku ,
3bulan aku menaruh harapan kat dia , takkan lah takde respon lansung kan ?
member aku ckap . " Dia Jual Mahal " la tu . itu aku tak kisah lah .
tapi sekurang kurangnye dia akan buat something time aku jatuh cinta kat dia dulu ,
hmmm , entahlah kan . perasaan mcm ni . sape yang jangka dia boleh datang .
so aku tak dapat nak buat ape2 kat dia , aku tak dapat nak terima dia
sebab aku tak ada perasaan apa apa dekat dia lagi , memang , tak ada lansung .
sikit pon tak ! kadangkadang , kalau ade perempuan borak borak dengan aku ,
dia pandang semacam je kat perempuan tu , tah ape tah yang difikirnya aku pon tak tahu .
lantak die lah kan , huhu aku tak boleh nak terima dia lansung ,
kalau dia ade jumpe aku , ajak aku borak2 dengan dia , aku layan macam
mana dia layan aku dulu , dia cuba nak tarik perhatian aku , aku perasan , tapi aku tak pernah
rasa akan ada apa apa selain dari pada kawan , maafkan aku . antara kita , tak ada ape ape lagi .

Moral : kalau kita rase kita takde perasaan pada orang tu , dan orang tu beritahu kita 
yang dia suka dan ingin mengadakan sebarang hubungan dengan kita , katakan 
saja pada dia yang kita tak dapat nak terima dia , bagilah sebab munasabah skit ,
jangan la plak ckap . mak tak bagi . haha nampak benor nipunye tu ^.^
k lah...sekian :)





5 comments:

  1. ade jugak lah mak tak kasik . pe la acai nie . aduh aii . law mak tak kasik kite cakap mak kasik tetibe kantoi . nak jawab ape ? HAHA !

    ReplyDelete
  2. btol la .. pena melalui situasi yg sme .. minat someone mse form 3.. tpi skrg da lupa da.. xeran pown kalo nmpk dye .. ^_^

    ReplyDelete
  3. aih,ape lagi.on je lah.haha,gurau je bro...

    entah lah mane,bila dah rasa kehilangan sesuatu baru nak mencari...dah susah,baru nak mencari.
    tapi tak salah lah nak mencari,sebab baru sedar kan?

    ape2 pun,ape ko usahakan walaupun macam no result tapi tengoklah dalam tempoh masa panjang tu.she misses you kan bro? lelaki kadang2 susah sikit nak luahkan perasaan tapi bila dah gile cinta,deras je cakap cinta...kalau perempuan...pikir tu kena betul2...1st love sangat penting baginya.kan?

    ReplyDelete
  4. mungkin betol tu bro,
    tapi nak wat cmne kan ,
    bile hati dah tak sayang , tak cinta
    takkan kita nak paksa diri kite kan ?
    bile kite terlalu amalkan sikap
    " biarlah aku sengsara,asalkan dia happy "
    ia kan menyusahkan diri kita sendiri kan ?
    aku tak tahu dah nak buad mcm mane ngn awek tu ,
    so skarang aku layan die easy , as friends ,
    but dia ? lebih2 . haihh , aku tak tahu nak
    ckap straight ngn dia ,mcm dia straight buat ape aku sakit hati dlu , aku kalau boleh , taknak sakitkan hati sape sape , btw thanks comment bro :)

    ReplyDelete
  5. Lawak lawak lawak ..haha...
    mmg gila la klo da cintun2 ni.. haha..takkan prnah sedar ape yg kita buat ! like this post =)

    ReplyDelete