Sunday, May 15, 2011

Demam ...

Assalamualaikum .

Demam ....

Erghhh , tak suke ahhh bile sakit sakit niiii ,
aku sedar badan aku panas panas start malam tadi , 
nak buat ape2 pon tak boleh . berat jee badan aku ni .
haihhhhh , terpakse la tido awal kol 9 malam tadi . harap2 besok pagi bangon boleh sembuh... tapi tak jugak !
pagi2 aku bangon makin bertambah laaaaa panas badan aku ni .
tapi ini tidak mematahkan semangat aku pergi ke sekolah 
sebab ade sambutan hari guru 2011  .

boleh kate meriah la jugak kan . tapi tak boleh nak banyak jalan la..
badan panas seh ! aku duduk mcm orang bodoh kat kantin tu , 
orang lain sume dok merayap2... bile cikgu tanye

Cikgu :  eh , kenape kat sini ? tak pergi tapak perhimpunan ke?
Aku : Saye demam la cikgu :( [SAMBIL BUAT MUKE SEDIH]
Cikgu : dahtu kenape datang kalau demam ??
Aku : Nak sambut hari guru la cikguu , 
Cikgu : oooh ye tak ye jugak ye..sayang kamu kat cikgu2 ye..
Aku ; eh mestilah sayang...hehe...kiss skit cikgu .
Cikgu :  Muahh [ bentuk mulut je..bukan kiss betol2 ]
kamu duduk je kat sini yer...

Ahaha , tu la antara perbualan aku dengan Cikgu Seni aku Pn.Jawiah . sporting betol cikgu tu . ekeke . 

sambung balek cite.
dahtu aku tunggu la kat situ , then member2 sume datang .
tetibe je guru disiplin yang baru saje sarapan kat kantin tu sergah dari blakang. die hayun nyer rotan tu kat meja , POMM!!!
Allah Mak Aihhh ! aku melatah sekejap . hahaha
cikgu tanye asal ramai2 kat sini ,
bagi alasan la lagi , sume demam cikgu , tapi datang sekolah nak sambut hari guru ... cikgu pon senyum then bla ~
aku dengan takde mood nyer buat muke seposen jela..
demam kan..tak larat nak bukak mulut...
member2 sume bising2 bercerita..aku yer kan aje la..
layannn , tak layan kang kate sombong . 
agak2 da kol 11pagi tu , aku capai beg teros balik rumahhh .
patotnye balek kol 1 . lantak diorang laaa . aku demam . aku bagi alasan je nnti . hehe , dah sampai rumah tu .
alang2 adik aku ade kat rumah , 


aku suh la beli " KOOL FEVER "

ni ha..menatang ni . tapi beli dewasa punye la...
aku tampal ke kepale ni . takde effect ponnnn .
bapak aku kate asal tak makan ubat...
alahaiiiii , dia mcm tak tahu plak yang aku ni  payah nak telan ubat..
tak kire la ubat air ke ubat biji . memang aku tak suke !
benci ubat ! eeee . pernah sekali aku kena tahan wad sbb demam denggi , doktor suh mam ubat . aku telan depan dia je..dia bla.
aku ludah balik . eee loya tekak aku . rase nak muntah je bile makan ubat tu .wekkkk !
dahtu . bapak aku kate lagi . lame2 sejuk la tu ...
SEJUK bende!!! ni sampai skarang lagi badan aku panas je..
dahi aku masih lekat binatang Kool Fever ni .
takde feel la nak tido kalau panasss je..
haihhh . redha jelaa...
kate orang . Bile sakit tu , tandenye nak Cucikan Dosa Dosa Kecil kite . so ha..yela... cuci pon cuci la..
aku tahan jela....esok cuti ! yeahhhhh
hope esok boleh reda skit panas badan aku ni..
sebab nak kuar p jalan2..bosannnnnn dok umah ni..
haihh..bala..bala...haha.

*END*


2 comments: