Sunday, May 29, 2011

kenape ....

entahlah aku pon tak tahu kenape kau ckap mcm tu.
sedihhhhh jugak la , tapi na buad mcm mane .
kau ckap mcm tu , seolah olah kau doa .
aku mengaku , perasaan aku pada kau pon semakin berkurang .
sebab ape ? aku tunggu kau , tapi ape kau buad ?
txt tk , inbox tak . fikir perasaan kau je .
aku boleh jadi gile la . kenape laa kann .
frust aku kau tuduh aku mcm tu ,
tak cukup setia ke aku ni ? smpai kau boleh ckap mcm tu .
sebabkan aku say HAI kat kawan kawan aku ,
kau jeles. merajuk mintak pujuk !
fine ! aku pujuk kau jugak , sebab aku jaga hati kau .
ni skarang kau buat aku mcm ni , aku tahu kau takkan pujuk aku punye. eh sudahlah . malas aku nak amik tahu lagi .
kalau mcm ni la kau nak sangat . 
KAU BUAT HAL KAU , AKU BUAT HAL AKU .
ktata

~SIAL SIAL SIAL + UNTUNG . UMAAAAAAAAAAAIKKKKKKKKKKKKKKKKHHHHHH


pada hari ini . .pada pagi ini saya ini telah menyialkan diri 


sendiri kerana ini saya juga telah disialkan oleh orang yang 




tidak berhati perut...



sungguh malang nasib saya sehingga dicaci sebegini rupa...



tapi hari ini mungkin tidak sial,,kerana ada orang yang tidak 


dikenali telah mengeshare topup maxis sebanyak RM 100 




ringget...





uummaakkk~aaiiiiiii !!

Thursday, May 26, 2011

|~~~~ Indie Bands

Pernah dengar band indie, musik indie atau pun film indie ? Apa sih yang dimaksud dengan indie itu? Indie itu berawal dari inggris.
Kata indie itu juga berasal dari kata independent yang mempunyai arti kebebasan, kemerdekaan dan dipadatkan menjadi indie. Mungkin maksud mereka karena kata indie lebih easy listening ketimbang independent. Banyak orang ngira kalau indie itu sesuatu yang proses produksi dan produksinya lokal atau diwilayahnya saja. Namun, ada juga kok band indie yang sudah masuk merger lebel. Band indie itu idealis. Begitulah para ahli bilang. Untuk genre musik indie itu bisa bermacam-macam seperti indie pop, indie rock dan lain-lain. Beberapa contoh band indie itu seperti Efek rumah kaca, closet, the telephone. Tunas bangsa symphony. sebenarnya masih banyak banget. Tapi capek nyebutinnya. Hosh…hosh…hosh…

Nih dia sejarah Indie Rock dunia….

Indie rock adalah genre musik rock yang berasal dari Kerajaan Inggris dan Amerika Serikat pada 1980-an. Istilah ini sering digunakan untuk menggambarkan alat-alat produksi dan distribusi independen musik underground, serta gaya musik yang pertama kali berhubungan dengan alat-alat produksi ini.
Indie rock seniman terkenal untuk menempatkan premi pada pemeliharaan kontrol penuh terhadap musik dan karir mereka, merilis album pada label rekaman independen (kadang-kadang diri dimiliki dan dioperasikan) dan mengandalkan tur, kata-of-mulut, diputar di independen atau perguruan tinggi stasiun radio dan, dalam beberapa tahun terakhir, internet untuk promosi.
sebagai musisi indie rock biasanya menandatangani kontrak dengan perusahaan rekaman independen, dan bukan label rekaman besar, walaupun ada banyak contoh musisi indie major label beralih ke karir pertengahan.
Praktik ini mengaburkan garis antara indie dan mainstream musik dan sering menjadi pokok perdebatan antara penggemar. Memang, beberapa band yang telah menghabiskan sebagian besar karir mereka di label besar masih kadang-kadang disebut oleh pers sebagai indie rock karena suara atau estetika.
Berbagai genre dan subgenre musik dengan berbagai tingkat tumpang tindih berhubungan dengan indie rock. Beberapa di antaranya adalah lo-fi, post-rock, sadcore, C86, matematika rock, shoegaze / dream pop, indie pop, rock kebisingan, kebisingan pop, kerusuhan grrrl, post-hardcore, twee pop, alt-country, post-punk kebangkitan, garasi batu kebangkitan, tari-punk, indie folk, baroque pop, dan indietronica.

Sejarah

Akar modern rock indie sering ditelusuri kembali ke The Velvet Underground ‘s debut album dirilis pada tahun 1967, yang menempati peringkat 7 pada daftar Blender dari 100 album rock indie terbesar.The Beach Boys ‘Pet Sounds album 1966 juga umumnya terdaftar sebagai titik awal yang sangat berpengaruh. Kemudian, gerakan punk tahun 1970-an memiliki dampak langsung pada estetika DIY yang kemudian menjadi landasan indie rock.

1980-an ,1980-an

Tahun 1980-an, istilah rock alternatif yang lebih atau kurang identik dengan indie rock.
Di Inggris Raya, tangga musik indie telah disusun sejak awal 1980-an. Awalnya, grafik Menampilkan band-band yang Muncul dengan bentuk alternatif rock berbasis gitar indie yang mendominasi grafik, khususnya indie pop Aztek artis seperti kamera dan Orange Juice, C86-pop yang membunyikan gerakan dan twee pop of Sarah Records artists. Beberapa definitif band indie rock Inggris pada 1980-an adalah The Smiths, The Stone Roses, The Jesus and Mary Chain, dan Happy Mondays yang dipengaruhi langsung musik rock alternatif tahun 1990-an gerakan-gerakan seperti shoegazing dan Britpop.
Di Amerika Serikat, istilah “indie rock” ini terutama terkait dengan kasar, distorsi suara berat Hüsker Du, The Replacements, Pixies, Dinosaur Jr, Sonic Youth, dan minutemen. Ironisnya, banyak dari band-band ini merilis catatan pada label besar sepanjang dekade. Ironisnya, banyak dari band-band ini merilis catatan pada Dekade Balinese label besar. Band rock Jangly perguruan tinggi seperti REM dan 10.000 Maniacs juga bagian dari tahun 1980-an rock alternatif.
Sejumlah terkemuka rekaman indie rock didirikan pada tahun 1980-an. Ini termasuk Washington, DC’s Dischord Records pada tahun 1980, Seattle Sub Pop Records pada tahun 1986, dan New York City’s Matador Records dan Durham, North Carolina’s Merge Records pada 1989. Chicago Touch and Go Records didirikan sebagai fanzine pada tahun 1979 dan mulai untuk merilis catatan selama 1980-an. Ini termasuk Washington, DC’s Dischord Records pada tahun 1980, Seattle, Sub Pop Records pada tahun 1986 , dan New York City’s Matador Records dan Durham, North Carolina’s Merge Records pada tahun 1989. Chicago Touch and Go Records Sebagai fanzine Didirikan pada tahun 1979 dan mulai untuk merilis catatan selama 1980-an.

1990 1990-an


1990-an membawa perubahan besar pada rock alternatif. Grunge band-band seperti Nirvana, Alice in Chains, Soundgarden dan Pearl Jam masuk ke arus utama, grafik komersial mencapai kesuksesan dan meluas eksposur. Punk revival band-band seperti Green Day dan The Offspring juga menjadi populer dan dikelompokkan di bawah “alternatif” payung.
Makna dari istilah “alternatif” berubah sebagai kesuksesan mainstream-label besar menarik investasi dan berorientasi komersial atau tindakan diproduksi dengan formula, pendekatan konservatif , Pendekatan konservatif. Dengan ini, “alternatif” kehilangan kontra-budaya asli makna dan mulai untuk merujuk pada bentuk musik baru yang kini mencapai kesuksesan mainstream. Dengan ini, “alternatif” kontra-budaya kehilangan makna asli dan mulai untuk merujuk pada bentuk musik baru yang kini Mencapai kesuksesan mainstream. Istilah “indie rock” menjadi terkait dengan band-band dan genre yang tetap di bawah tanah.
1990-an melihat munculnya gerakan-gerakan dalam beberapa mendefinisikan indie rock. Gerakan ini dipelopori oleh Elliott Smith, Pavement, Dipandu oleh Suara, Neutral Milk Hotel, dan beberapa band yang berhubungan dengan Gajah 6 Recording Company. Ini menempatkan premi pada teknik rekaman sederhana (termasuk rumah perekaman), ironis detasemen, dan ketidaktertarikan dalam “menjual” ke mainstream rock alternatif. Ini menempatkan premi pada rekaman teknik sederhana (termasuk rumah perekaman), ironis detasemen, dan ketidaktertarikan dalam “menjual” ke mainstream rock alternatif.
Yang emo gerakan, yang tumbuh dari hardcore punk tahun 1980-an dengan band-band seperti Rites of Spring, mendapatkan popularitas sebagai tahun 1990-an berkembang. Sunny Day Real Estate, The Promise Ring, The Get Up Kids dan lain-lain membawa lebih melodis suara ke genre. Weezer’s Pinkerton memperkenalkan genre yang lebih luas dan lebih utama penonton. Bertahun-tahun kemudian, istilah “emo” akan diterapkan pada lebih banyak jenis arus utama musik band oleh pers.The emo gerakan, yang tumbuh dari hardcore punk di tahun 1980-an dengan band-band seperti Rites of Spring, mendapatkan popularitas Sebagai tahun 1990-an Berkembang. Sunny Day Real Estate, The Promise Ring, The Get Up Kids dan lain-lain yang membawa suara lebih Merdu untuk genre. Weezer’s Pinkerton memperkenalkan genre yang lebih luas dan lebih utama penonton. Bertahun-tahun Kemudian, istilah “emo” akan diterapkan pada lebih banyak jenis musik band arus utama oleh pers.
Bicara Bicara Spirit of Eden dan Tertawa Stock dan Slint’s Spiderland, memberikan katalis untuk pengembangan pos batu batu dan matematika. Post rock, sebuah gaya eksperimental dipengaruhi oleh jazz dan musik elektronik, menjadi diakui sebagai sebuah genre seperti kura-kura dan rekan-rekan mereka memperoleh Chicago berikut nasional di bagian tengah dekade. Math rock saham estetika eksperimental serupa, tetapi pada umumnya lebih padat dan lebih kasar. Don Caballero, Chavez dan lain-lain memberikan kontribusi kepada peningkatan popularitas pada 1990-an.
http://www.drfunkenberry.com/wp-content/uploads/2009/04/sub28green-day-posters.jpg

2000,2000-an

Dalam beberapa tahun terakhir, garis pemisah antara indie dan mainstream telah menjadi semakin kabur, dengan band-band indie tradisional seperti Modest Mouse dan Death Cab for Cutie menandatangani kontrak label besar dan menikmati sukses komersial. Radiohead mengakhiri kontrak mereka dengan EMI dan merilis sendiri album ketujuh mereka, In Rainbows, pada tahun 2007. Indie rock band tanpa dukungan label besar semakin beralih ke internet untuk promosi, dengan musik meninjau situs web yang mengkhususkan diri dalam musik indie seperti Pitchfork Media melihat pengaruh mereka tumbuh.


Monday, May 23, 2011

KakiLIKE :O

Holla guys ,
Assalamualaikum :)

korang tahu tak pasal page KakiLIKE kat facebook ?
errr , tak ? ni nak story ni , 
page tu memang SuperB la weyh !
fans pon ramai ,
boleh tambah kawan baru ,
boleh share2 problem .
tapi satu jela parah -,-
aku paling benci orang dok maki memaki kat situ ,
perghhh , mcm budak2 .
LEMPANG NAK ?
baru tahu , haha
okeylahhhh .
sape2 nak join tu 
ada link ni ha






Friday, May 20, 2011

Tanda Lelaki Sayang ♥

Assalamualaikum ;)
selamat petang , salam satu malaysia .
yeahhhh ..
So Harini Aku Nak  Update 
Tentang Tanda-Tanda Lelaki Sayang .
Sayang Ni kan . Ade Macam-Macam Cara .
Luar , Dalam , Depan , Belakang .
Macam-Macam . Ha Yang Ni Aku Nak Bagi Tahu 
Serba Sedikit , 


Apabila seorang lelaki benar-benar jatuh cinta
dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas.
Hati lelaki yang dianggap keras selama ini ,
tiba-tiba lembut seperti kapas . Bahkan lelaki yang mabuk cinta
sanggup berkorban apa sahaja untuk kekasihnya .
SEKERAS MANA PUN HATI LELAKI ,
AKAN M'NGALIRKAN AIRMATA JIKA HATINYA DILUKAI
namun kaum wanita ,
janganlah ambil kesempatan di atas pengorbanan
yang dilakukan lelaki untuk mu ini ...

sekiranya kamu menyedari teman lelaki kamu 
sentiasa bersungguh-sungguh melakukan untuk kamu
dengan rela hati , nyata kamu tidak silap memilih teman hidup .
Situasi ini terang-terangan sudah menjelaskan
perkara sebenar . Dia bukanlah jenis orang yang berdamping
denganmu sekadar suka-suka ataupun untuk mengambil
kesempata,tetapi atas dasar cinta yang sebenar..
betapa beruntungnya kamu...


selain itu, jika teman lelakimu sentiasa buat
hatimu senang dan terhibur..itu tandanya dia
inginkan perhubungan yang serius daripada kamu.
sudah tentu dalam sesebuah hubungan kita inginkan sesuatu kenangan  yang manis untuk dikenang ..

Jadi , tidak hairanlah lelaki sebegini sentiasa
inginkan suasana ceria setiap kali berdampingan 
dengan orang yang dianggap istimewa dalam hidupnya..
Padanya , sudah menjadi tanggungjawabnya untuk
membuatkan hati orang yang disayangi senang dan terhibur..


Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang
yang kuat membebel sekiranya setiap masa dia cuba
memberi kamu nasihat . ingat ! nasihat bermaksud mengingati.
Dia akan sentiasa mengintati orang yang dia sayangi agar 
hubungan yang terjalin berjalan lancar tanpa sebarang masalah .
Itu tandanya dia amat menyayangi perhubungan antara kamu . 
Jadi , terbukalah mendengar nasihatnya :)


Jika sudah sayang , Macam-macam akan kamu
fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya .
Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan
dia selalu memikir dan merisaukan kesudahan hubungan kamu.
Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan
kamu dan bagaimana untuk menyelamatkanya dari
berakhir begitu sahaja . Kalau boleh.
biarlah sampai ke jinjang pelamin .BARU BERBALOI ! ;D

lucu kan ? tapi itu la hakikatnya apabila teman lelakimu
berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata
untuk mendapatkan perhatian daripadamu :)

Si dia mahu bermanja dan ingin kekasih hatinya melayan
lebih baik daripada orang lain yang pernah kamu sayang .

Kalau dia merajuk hati . sesekali cubalah untuk memujuknya !
Jangan pula kamu sangka manjanya itu mengada-ngada ! HAHA
BUKAN senang lelaki sanggup mengubah sikap machonya kepada
seseorang lelaki yang berperawatakkan manja . 
HANYA UNTUK ORANG YANG DISAYANGINYA SAHAJA  ;P

Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang
datang membantumu adalah TEMAN LELAKIMU.
Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah
dan rasa bertanggungjawab untuk membantu .
Si dia akan menjadi orang yang paling rajin dan sanggup
melakukan apa sahaja asalkan kamu senang dan tidak dibebani
masalah...UNTUNGYE !!!!


Kamu memberitahunya yang kamu
akan ke satu  tempat untuk jangka masa yang
agak lama.. Tiba-Tiba dia jadi menggelabah dan tidak menentu .
Itu tandanya si dia lansung tidak boleh berjauhan darimu dan
tidak perlu ragu ragu lagi tentang kesetiaannya :)

Sekiranya teman lelakumu sentiasa
bertanyakan soalan yang sama
" you masih sayangkan i ? "
JANGAN  anggap itu satu persoalan yang membosankan.
itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu
kepadanya luntur ...
Sebab itulah kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar
kamu tahu  betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat
diri kamu sudah dimiliki olehnya :)

Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya ..
Bukan Semua Lelaki sanggup menitiskan air mata hanya
untuk SEORANG PEREMPUAN ..
Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki sanggup 
menitiskan air mata demi kamu ? itu membuktikan cintanya
begitu kuat buatmu :)


Manusia tidak ada yang sempurna .
Samalah juga teman lelaki kamu .
tak lari dari buat silap . kadang kadang
buat kamu kecik hati..tapi kalau dia nak berubah
adalah satu perkara yang baik dan kamu perlu sokong dia .
Berilah dia masa untuk berubah . nak berubah bukan senang
tapi kalau dia berubah demi untuk bahagiakan kamu , itu adalah
satu perkara yang baik . Janganlah kamu cari penganti dia
semata-mata kamu kecik hati dengan kesalahan dia ..
Dan Kamu pasti ke penganti kamu tu untuk dapat bahagiakan kamu...



Mungkin Pasangan Kamu tak sempurna .
tapi kalau kamu dapat rasakan keikhlasan hati dia..
itu lebih baik..
dan.....
ikhlas itu tak boleh dilihat..
tapi boleh dirasa dengan hati..


* END *

hehe , amacam ? so korang dah faham laaaa kan ..
tu pentingnya lelaki untuk perempuan .
haaa . nnti aku update TANDA perempuan sayang  pulak erkk .
kalau korang dapat boy yang mcm ni .
Untunglah korang :)



Suka ? 
Like Ni 

Tuesday, May 17, 2011

Perangai Lelaki Ketika Bersama Kawan Dan Kekasih . Hahaa ~

adakah anda tahu, seorang lelaki apabila bersama dengan kekasih hatinya sebenarnya perangai berlainan apabila lelaki itu bersama dengan rakan-rakan? kebanyakan lelaki tak tunjuk perangai sebenar ketika bersama rakan-rakan dengan kekasih hatinya.. contohnya seperti aku sendiri, kalau dengan rakan-rakan, aku kuat menyumpah tapi kalau dengan awek, aku pijak semut pun tak mati.. kah kah kah.. dan yang paling majoritinya ialah lelaki tidak pandang awek hot lain ketika bersama kekasih hatinya tetapi apabila bersama rakan-rakan adalah sebaliknya.. 



inilah apa yang lelaki paham sesama lelaki.. jadi sekiranya seorang lelaki itu membawa kekasih berjumpa rakan-rakan pun, rakan-rakan boleh paham bahawa lelaki itu kena 'kontrol' perangai sikit depan kekasih hati.. ini bukanlah rahsia lelaki.. kaum wanita tidak perlu risau sekiranya suami atau teman lelaki anda berperangai lain macam ketika bersama rakan-rakan.. ini normal.. tapi pastikan teman lelaki atau suami anda berkawan dengan rakan yang baik..

kenapa rakan yang baik? contohnya kalau ada rakan aku gatal nak mengurat awek hot lain (sedangkan dia sudah beristeri), aku akan memarahinya.. tapi kalau setakat pandang jeling-jeling, itu adalah normal.. hahaha.. tapi ada juga manusia setan yang suka menghasut.. jadi kepada perempuan diluar sana, kenalilah pasangan anda dan rakan-rakan mereka sekiranya boleh.. untuk tidak membuang masa, aku nak kongsi antara perangai rakan-rakan aku yang tidak diketahui oleh teman wanita atau isteri mereka..

ada kawan aku sorang ni hensem, smart, rambut sentiasa terurus.. tapi bilik macam sarang tikus.. bau longkang.. kadang-kadang berak pun malas nak pam.. kah kah kah

ada kawan aku sorang ni kalau nak jumpak awek, wangi gilababy.. tapi sebenarnya masa dia keluar tu, dia tak mandi pun..

ada kawan aku sorang ni kalau bersama dengan awek, kontrol macho nak mampus.. tapi kalau kat rumah sewa, dia suka calit taik hidung kat tombol pintu dan kadang-kadang dia kentut dalam peti ais..

ada kawan aku sorang ni kalau awek dia call malam-malam, dia selalu jawab call tu buat suara lemah longlai kononnya tengah tidur.. padahal tengah main DOTA..

ada kawan aku sorang ni kalau dengan awek dia, segala-gala dia yang paling hebat, dia yang paling kuat, dia yang paling otai.. tapi kalau dengan rakan-rakan, dia la yang selalu kena 'bahan'..

ada kawan aku sorang ni kalau dengan awek dia, direct dia ja yang belanja awek dia, bagi itu bagi ini, semua sebab nak tunjuk yang dia BERduit la kononnya.. padahal balik rumah makan megi..

ada kawan aku sorang ni (mat kelabing la kononnya) pegi kelab naik motor parking jauh-jauh.. tapi cakap kat awek dia ada kawan datang hantar.. kah kah kah.. jatuh stended la mat kelabing naik motor..

Sumber : Click Sini

Sunday, May 15, 2011

Demam ...

Assalamualaikum .

Demam ....

Erghhh , tak suke ahhh bile sakit sakit niiii ,
aku sedar badan aku panas panas start malam tadi , 
nak buat ape2 pon tak boleh . berat jee badan aku ni .
haihhhhh , terpakse la tido awal kol 9 malam tadi . harap2 besok pagi bangon boleh sembuh... tapi tak jugak !
pagi2 aku bangon makin bertambah laaaaa panas badan aku ni .
tapi ini tidak mematahkan semangat aku pergi ke sekolah 
sebab ade sambutan hari guru 2011  .

boleh kate meriah la jugak kan . tapi tak boleh nak banyak jalan la..
badan panas seh ! aku duduk mcm orang bodoh kat kantin tu , 
orang lain sume dok merayap2... bile cikgu tanye

Cikgu :  eh , kenape kat sini ? tak pergi tapak perhimpunan ke?
Aku : Saye demam la cikgu :( [SAMBIL BUAT MUKE SEDIH]
Cikgu : dahtu kenape datang kalau demam ??
Aku : Nak sambut hari guru la cikguu , 
Cikgu : oooh ye tak ye jugak ye..sayang kamu kat cikgu2 ye..
Aku ; eh mestilah sayang...hehe...kiss skit cikgu .
Cikgu :  Muahh [ bentuk mulut je..bukan kiss betol2 ]
kamu duduk je kat sini yer...

Ahaha , tu la antara perbualan aku dengan Cikgu Seni aku Pn.Jawiah . sporting betol cikgu tu . ekeke . 

sambung balek cite.
dahtu aku tunggu la kat situ , then member2 sume datang .
tetibe je guru disiplin yang baru saje sarapan kat kantin tu sergah dari blakang. die hayun nyer rotan tu kat meja , POMM!!!
Allah Mak Aihhh ! aku melatah sekejap . hahaha
cikgu tanye asal ramai2 kat sini ,
bagi alasan la lagi , sume demam cikgu , tapi datang sekolah nak sambut hari guru ... cikgu pon senyum then bla ~
aku dengan takde mood nyer buat muke seposen jela..
demam kan..tak larat nak bukak mulut...
member2 sume bising2 bercerita..aku yer kan aje la..
layannn , tak layan kang kate sombong . 
agak2 da kol 11pagi tu , aku capai beg teros balik rumahhh .
patotnye balek kol 1 . lantak diorang laaa . aku demam . aku bagi alasan je nnti . hehe , dah sampai rumah tu .
alang2 adik aku ade kat rumah , 


aku suh la beli " KOOL FEVER "

ni ha..menatang ni . tapi beli dewasa punye la...
aku tampal ke kepale ni . takde effect ponnnn .
bapak aku kate asal tak makan ubat...
alahaiiiii , dia mcm tak tahu plak yang aku ni  payah nak telan ubat..
tak kire la ubat air ke ubat biji . memang aku tak suke !
benci ubat ! eeee . pernah sekali aku kena tahan wad sbb demam denggi , doktor suh mam ubat . aku telan depan dia je..dia bla.
aku ludah balik . eee loya tekak aku . rase nak muntah je bile makan ubat tu .wekkkk !
dahtu . bapak aku kate lagi . lame2 sejuk la tu ...
SEJUK bende!!! ni sampai skarang lagi badan aku panas je..
dahi aku masih lekat binatang Kool Fever ni .
takde feel la nak tido kalau panasss je..
haihhh . redha jelaa...
kate orang . Bile sakit tu , tandenye nak Cucikan Dosa Dosa Kecil kite . so ha..yela... cuci pon cuci la..
aku tahan jela....esok cuti ! yeahhhhh
hope esok boleh reda skit panas badan aku ni..
sebab nak kuar p jalan2..bosannnnnn dok umah ni..
haihh..bala..bala...haha.

*END*